IJsvereniging

Zoals in vrijwel alle plaatsen van Nederland het geval is, heeft ook Nieuwerkerk een ijsvereniging. Al sinds 1893! Het is daarmee de oudste, nog bestaande vereniging van het dorp. Een vereniging die zich ten doel stelt: “Het beheer van de plaatselijke ijsbaan tot nut van de inwoners van Nieuwerkerk en omgeving en het bevorderen van de schaatssport in het algemeen. Er zijn c.a. 1.100 leden en ruim 80 donateurs. Het bestuur bestaat uit 5 personen en op de vrijwilligerslijst staan meer dan 25 mensen die voor de nodige ondersteuning kunnen zorgen.

IJsvereniging Nieuwerkerk

IJsbaan ’t Winterhof
Sinds december 2007 kan er worden geschaatst op een ruime en veilige ijsbaan gelegen achter de Unastraat. In de afgelopen 5 winters is er volop gebruik gemaakt van ’t Winterhof.

De ijsbaan bestaat uit een ovaal van c.a. 42 x 130 meter met daar aan vast een oefenpunt van c.a. 20 x 50 meter. Het totale ijsoppervlak is c.a. 5.800 m2. De baan is een z.g. landijsbaan die met gras is ingezaaid. Op 40 cm diepte ligt een plasticfolie ingegraven met daarop een afsluitbaar drainagesysteem. In het najaar gaat de drainage dicht en wordt met een eigen pomp c.a. 20 cm zoet water op de baan gezet. Tijdens een in 2009 gehouden enquette is de ijsbaan door de jeugd van Nieuwerkerk gekozen als leukste voorziening van het dorp.

Kijk voor meer informatie en foto’s op de website van IJsvereniging Nieuwerkerk