Gepubliceerd op 30 oktober 2012 om 20:44 uur

Twee gewonden bij ongeluk in Nieuwerkerk

Bij het verkeersongeval dinsdagmiddag op de N59 bij Nieuwerkerk hebben twee mannen uit Oost-Souburg letsel opgelopen. Zij zijn met nek- en rugklachten door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Bij het ongeluk, dat rond vier uur gebeurde, waren drie auto’s en een vrachtwagen betrokken. Op het moment van het ongeluk zou een rijdende afzetting langs de N59 gereden zijn. Het verkeer over de weg reed dus langzamer dan normaal. Een Portugese vrachtwagen reed op het langzaam rijdende verkeer in en botste achterop een bestelauto.

Door de snelheid en het gewicht van de vrachtwagen kwamen beide voertuigen tegen de achterkant van een personenauto aan en alle drie de voertuigen schoven vervolgens tegen een bestelbus.

De brandweer bevrijdde de twee gewonden (60 en 34 jaar) uit de bestelauto. Hun auto is weggesleept door een takelbedrijf, evenals de personenauto die geraakt werd. De bestelbus kon zijn weg vervolgen en de vrachtwagen was licht beschadigd, maar kon nog verder rijden.

De bestuurder van de vrachtwagen, een Portugees van 33 jaar uit Avo, is meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft daar een verklaring afgelegd met behulp van een tolk. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden.

De weg is tot 19.00 uur dinsdagavond afgesloten geweest vanwege onderzoek door het Verkeersongevallen Analyseteam en opruimwerkzaamheden. Het verkeer werd omgeleid over de parallelweg.

Tags: , ,