Gepubliceerd op 1 mei 2016 om 13:42 uur

17-jarige jongen uit Nieuwerkerk aangehouden na straatroof

Een 17-jarige jongen uit Nieuwerkerk is aan de Kerkhof aangehouden. Hij zou een 20-jarige man uit Zierikzee hebben beroofd. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen in zijn gezicht op.

Het slachtoffer stond op zaterdag 30 april rond 19.30 uur bij een bushalte aan de Haringvlietstraat. Hij werd vervolgens aangesproken door twee jongens. Ze vroegen om spullen. Vervolgens werd de man door het duo aangevallen, daarbij ontstond een worsteling waarbij de man beroofd werd en gewond raakte. Het tweetal ging er daarna vandoor. De man waarschuwde de politie.

Aanhouding
Op basis van de verklaring van het slachtoffer kon een van de daders opgespoord worden. Hij werd op last van de officier van justitie rond 22.15 uur buiten heterdaad aangehouden. De politie is nog op zoek naar de tweede dader.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen van deze brutale straatroof en naar de tweede dader. Opvallend is dat het tweetal zich verplaatst zou hebben in een licht blauwe brommobiel/ invalidewagen. Van de tweede dader is het volgende signalement bekend: man, blank, circa 18 jaar oud, zwarte pet en zwart trainingspak met fluorescerende strepen. Heeft u informatie voor de politie? Bel dan 0900-8844. U kunt tips ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000 of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 52 52 83 36.

Zie ook:
– HV Zeeland: Jongen gewond na brutale straatroof

Bron: Politie.nl | Tags: , ,

4 reacties op 17-jarige jongen uit Nieuwerkerk aangehouden na straatroof

1. zaltochnietmoeilijkzijn.. schreef:

Zal vast vast bij pap en mams in de schuur staan….ssst

2. Eentje schreef:

Er rijd er maar 1 rond hier indebuurt in nwrk.

• Anoniem schreef:

ja en die zie en hoor je nu niet meer door mijn straat rijden die reed elke dag wel 4x langs en hij stond ook altijd bij de bushalte en nu ook niet meer.

3. zaltochnietmoeilijkzijn.. schreef:

Zover ik weet rijd er maar 1 rond.. niet echt slim.. hoop dat hij mag brommen.Maar dan zonder zijn brommobiel.