Gepubliceerd op 25 maart 2016 om 6:25 uur

Inwoner Nieuwerkerk overleden bij woningbrand

Bij een woningbrand in Nieuwerkerk is in de nacht van donderdag op vrijdag iemand om het leven gekomen. Dat heeft de politie bevestigd.

De brand woedde aan de Esdoornstraat en werd rond 02.20 uur gemeld. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland bevonden zich vier personen in de brandende woning. “Drie personen hebben deze zelf kunnen verlaten, één persoon is door de brandweer uit de woning gehaald en overgedragen aan de ambulancedienst”, aldus de woordvoerder.

Voor de hulp aan het slachtoffer werden twee ambulanceteams en een traumateam opgeroepen. Volgens de politie mocht alle hulp niet baten en overleed het slachtoffer als gevolg van de brand. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend gemaakt. Het pand van de buren kwam ook vol rook te staan maar de bewoners daarvan bleven ongedeerd.

Lees verder op de website van HVZeeland.nl

Update | 25 maart 2016 – 13.30 uur
Het slachtoffer van de fatale brand vannacht in Nieuwerkerk is een 38-jarige man. Het gaat om een bewoner. Dat heeft de politie zojuist naar buiten gebracht.

De brand aan de Esdoornstraat werd rond 02.20 uur gemeld. Volgens de politie gebeurde dat nadat bij de buren een rookmelder was afgegaan. “De buren zijn hun huis uitgevlucht en kwamen toen tot de ontdekking dat de brand niet bij hun, maar bij de buurman plaatsvond. De hulpdiensten zijn hierop direct in kennis gesteld”, aldus een woordvoerder.

Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek dat de brand uit was maar dat er in de woning veel rook stond. Door het forceren van een deur zijn brandweerlieden het pand binnen kunnen gaan. Daar troffen zij de bewoner aan. De man is direct naar buiten gebracht om daar gereanimeerd te worden maar hij overleed ter plekke.

Ook een hond en een papegaai zijn door de brand om het leven gekomen. Een tweede hond overleefde de brand en is naar het asiel gebracht. Hoe de brand is ontstaan is volgens de politie nog niet bekend. “Daar wordt onderzoek naar gedaan”, aldus de woordvoerder.

Bron: HV Zeeland | Tags: , ,