Gepubliceerd op 29 oktober 2013 om 14:13 uur

Grote brand Loensweg Nieuwerkerk

In Nieuwerkerk is vanochtend een grote brand uitgebroken. Hierbij is veel rook vrij gekomen.
De brand woedde in een grote schuur naast een woning aan de Loensweg. Het vuur werd rond 08.55 uur opgemerkt. De brand brak uit op de zolder van de schuur, maar binnen korte tijd stond de gehele schuur in brand. De brand is uitslaand geworden. Er werd direct ingezet op het behouden van de woning.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar grote brand. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zijn er vijf blusvoertuigen en een waterwagen ingezet. Er zijn brandweerploegen opgeroepen uit Oosterland, Zierikzee, Bruinisse en Kerkwerve.

Rond 10.05 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De schuur is volledig uitgebrand. De brandweer heeft wel de woning kunnen behouden. Wel is er veel waterschade.

Tijdens de brand waren geen personen aanwezig in de schuur.
>> Meer foto’s op www.wereldregio.nl
>> PZC – Grote brand in boerenschuur Nieuwerkerk onder controle