Gepubliceerd op 23 september 2013 om 7:01 uur

Nieuwerkerkse Tim Ruyssenaars in actie bij Dam7

Davy Scheffers, Rick Jendrusch en Tim Ruyssenaars zijn de drie Zeeuwen die in actie komen in de World Cup tijdens Dam7. De Schouwse windsurfers strijden mee met de beste van de wereld. Deze week mogen zij hun beste trucs laten zien op het water waar ze zelf veel trainen.

Ruyssenaars (17) is de jongste van de drie en doet dit jaar voor het eerst mee met de World Cup. Jendrusch (18) is bezig aan zijn derde World Cup en Scheffers (21) aan zijn vijfde. De twintiger uit Zierikzee is momenteel regerend Europees kampioen. De freestyle windsurfers halen alles uit de kast om de mooiste trucs te laten zien.

Zweven
“Als je hoog gaat in de lucht en snel roteert. Dat geeft dan echt een kick”, zegt Ruyssenaars uit Nieuwerkerk. Scheffers heeft naar eigen zeggen een groot arsenaal aan trucs. Een favoriete zit er dan ook niet echt tussen, maar hij gaat graag hoog. “Het gevoel kan je beschrijven met iets zwevends. Het vliegt, het stopt”, vertelt Scheffers.

Grevelingenmeer
De drie zijn het er eens over de favoriete plek om trucs te doen. Het liefst in Zeeland, maar Scheffers gaat ook graag naar warmere gebieden met mooie natuur en goede wind. Voor Jendrusch uit Scharendijke bestaat er maar één spot en dat is dicht bij huis: “Dat is hier. Dit is mijn thuiswater waar ik veel train. Voor mij is er geen betere spot dan hier. Ook internationaal gezien niet.”

Bekijk een filmpje over DAM7 op de website van Omroep Zeeland.

Bron: Omroep Zeeland | Tags: ,