Gepubliceerd op 16 september 2013 om 9:05 uur

Nacht zonder dak levert ruim 1000 euro op

Een verslag van de ‘Nacht zonder dak’ begeleiding.

Zaterdag 14 september was het dan eindelijk zover! Nacht Zonder Dak! Gelukkig was het droog en om 16:00 uur werd er al druk door de deelnemers gebouwd. Er werd van alles aangesleept, kartonnendozen, parasols, kuupkisten, strobalen, heel veel zeil, plakband etc. Met als resultaat dat er al snel een echte krottenwijk ontstond op de Kerkring. Na het eten hebben we nog met z’n allen een filmpje gekeken, Slumdog Millionaire. Best spannend voor sommigen maar een mooie film die goed aansloot op ons weekend.

Tussendoor kregen we ook bezoek van Geert-Jan. Hij werkt voor de organisatie TEAR en hij kwam een en ander vertellen over wat deze organisatie zoal doet. TEAR is een christelijke organisatie en ze ondersteunen drie projecten in Boliva, Kenia en Cambodja. Deze projecten helpen straatjongeren waar zij onderdak, begeleiding, onderwijs en een toekomst krijgen.

Heel interessant en iedereen werd toch wel even stil toen hij vertelde dat er 5000 jongeren in Nederland op straat leven.

Na dit alles werd het tijd om in de slaapzak te kruipen, voordat iedereen sliep waren we wel even verder, maar het is een paar uurtjes rustig geweest op de Kerkring. Even voor zevenen waren de eersten al weer uit hun ‘krotje’ en daarna duurde het niet lang meer voor iedereen wakker was. Na een heerlijk ontbijt en de kerkdienst hebben we met z’n allen alles weer opgeruimd en kon iedereen weer naar huis.

Natuurlijk is iedereen nog nieuwsgierig naar het bedrag dat opgehaald is. De jongeren hebben totaal € 1060,90 opgehaald. Een mooi bedrag voor een zeer goed doel.

Tags: ,