Gepubliceerd op 9 augustus 2013 om 15:35 uur

Waarschuwing voor nepfacturen

De nepfacturen die vandaag landelijk in het nieuws waren zijn ook in de omgeving van Nieuwerkerk bezorgd. Eerder vandaag meld de nieuwswebsite www.bru.nu dat op verschillende adressen nepfacturen met een aankondiging van beslaglegging zijn bezorgd. Vanuit Nieuwerkerk zijn op dit moment nog geen meldingen gekomen over de nepfacturen.

nepfacturen_omgeving_bruinisse

Er circuleren momenteel naar verwachting vele honderden brieven van een niet bestaand incassobureau, Corpus Justitia uit Eindhoven of Amsterdam. In de brief wordt de ontvanger gesommeerd snel 129,80 euro over te maken, anders wordt beslag gelegd op huis en auto.

De Fraudehelpdesk en Meld Misdaad Anoniem hebben de afgelopen dagen meer dan 600 telefoontjes gekregen van personen die zo’n brief op de mat hebben gekregen.

Niet betalen
De Fraudehelpdesk waarschuwt mensen niet te betalen en het aan de helpdesk – en niet aan Meld Misdaad Anoniem – te melden als ze zo’n brief krijgen.

Het ‘succes’ van de brief is mogelijk dat er niet om een heel hoog bedrag wordt gevraagd, aldus een woordvoerder van de Fraudehelpdesk. “Mensen denken al gauw: laten we voor de zekerheid maar betalen.”

300 meldingen op één dag
Normaal gesproken krijgt de helpdesk in dit soort gevallen een handvol meldingen per dag binnen. Deze keer zijn sinds donderdag alleen al bij de helpdesk meer dan 300 meldingen binnengekomen, aldus de woordvoerder.

“De politie doet er niks aan”, aldus de zegsman. Volgens hem omdat het vaak moeilijk is de daders te achterhalen. Opvallend is dat de oplichters gebruikmaken van echte brieven en hun boodschap niet per e-mail versturen.

Bron: Bru.nu | Tags: ,